We ontwerpen vaak compleet op maat gemaakte websites voor onze klanten. Maar soms ontwikkelen we ook websites door middel van open source software. Dat is vaak wat goedkoper en heeft als voordeel dat ook andere developers makkelijk met de site om kunnen gaan. Maar wat is open source eigenlijk?

Wat is Open Source ontwikkeling?

Tegenwoordig zijn er allerlei open source pakketten beschikbaar. U kunt hierbij denken aan WordPress, Drupal, e-commerce software zoals Magento, Moodle en veel meer. Open source betekent dat iedereen vrij is om deze pakketten te downloaden en op hun eigen website toe te passen. De makers van de software ontvangen hiervoor geen vergoeding. Maar als u geen webontwikkelaar bent, kunt u hier meestal niet veel mee. Want de software heeft veel aanpassingen nodig om echt bruikbaar te zijn voor uw bedrijf. Daarom passen we deze oplossingen aan, om zo voor u de perfecte website te creëren.

Aanpassen van open source software (plug-ins, thema’s)

Omdat de open source pakketten die we gebruiken zo populair zijn, is er heel veel mogelijk. Zo kunnen we met zogeheten ‘thema’s’ gemakkelijk uw website een heel ander design geven. Daarnaast bestaan er bijvoorbeeld voor WordPress duizenden plug-ins. Hiermee kunnen we snel bepaalde functies toevoegen aan uw website. Denk bijvoorbeeld aan een iDeal-integratie of bepaalde sociale media knoppen. U geeft aan welke functies u graag in uw website zou willen zien, en op die basis kijken we wat er mogelijk is binnen het open sourcepakket. In het geval dat er geen relevante plug-in beschikbaar is, kunnen we altijd de functie zelf toevoegen door middel van onze kennis en expertise. Eigenlijk kunnen we dus bijna alles wel in deze open sourcepakketten implementeren. Heeft u hier interesse in, of wilt u meer weten over de voor- en nadelen van open source? Neem gerust contact met ons op!