Of u nou gebruik maakt van een website, een app of een andere soort software, u wilt de gebruiker een goede ervaring te bieden. Een belangrijk onderdeel van die ervaring is de interface, oftewel de gebruikersomgeving. De interface is in feite alles wat de gebruiker ziet en werkt als een koppeling tussen de gebruiker en het systeem.

Het belang van goed interface design

Maar waarom is goed interface design zo belangrijk? Dat wordt al snel duidelijk wanneer we kijken naar voorbeelden van slecht interface design. Gelukkig zijn die overal te vinden. Het gebeurt ons allemaal wel eens dat we op een website terecht komen, of een app te zien krijgen, die gewoon niet ‘klopt’. Het menu is bijvoorbeeld niet goed te vinden, de teksten zijn van verschillende groottes, of het voelt simpelweg niet intuïtief aan. Bij dit soort applicaties wordt het belang van interface design al snel duidelijk. Een goede interface zorgt er voor dat bezoekers het prettig vinden om een website (of app) te bezoeken en daardoor ook eerder bijvoorbeeld een product zullen kopen of hun e-mailadres achter zullen laten. Zonder goed interface design kom je dus niet ver.

De mogelijkheden voor uw (nieuwe) website

Wij beseffen dus het belang van een goede interface en kunnen u daarbij ook helpen. Heeft u al nagedacht over hoe u uw website of applicatie eruit wil laten zien? Moet het een simpele interface zijn, met alleen wat tekst? Of heeft u iets nodig met meer functies, met bijvoorbeeld Call to Action-knoppen, een uitgebreid menu, en een Google Maps-integratie? Aan de hand van uw wensen en eisen stellen we het eerste concept op. Samen met u bespreken we dit concept, om zo een interface te maken die echt bij uw gebruiker en dienst of product past.

Maar ook als u nog geen idee heeft van hoe uw website of app (of andere softwareapplicatie) eruit moet gaan zien, kunnen we u helpen. We gaan in gesprek om te achterhalen wat belangrijk is voor de gebruiker en wat niet. Zo zorgen we ervoor dat de gebruiker het overzicht bewaart en geen last ervaart van onnodige extra functies.

Het mag duidelijk zijn dat we veel ervaring hebben met het ontwerpen van goede interfaces voor nieuwe websites en apps. Hierbij letten we natuurlijk ook op gebruikersvriendelijkheid, waarover u meer kunt vinden onder usability optimalisatie. Maar als u extra informatie wilt ontvangen over interface design of enkele voorbeelden wilt zien van de interfaces die we hebben gebouwd, neem gerust contact met ons op. Stuur ons een berichtje via de chat, of bel ons!