Meer bezoekers en meer sales? Dat kunt u bereiken door goede internet marketing. Bij Ldesign bieden we alle vormen van internet marketing aan, van zoekmachine optimalisatie en zoekmachinemarketing tot e-mailmarketing, en nog veel meer.

Zoekmachinemarketing

U heeft vast wel eens van Google AdWords gehoord. Met Google AdWords laat u uw advertenties zien bij de resultaten van een Google zoekopdracht. Hier gaat een hele wereld achter schuil, die we graag met u doornemen. Het doel is om binnen uw budget nieuwe bezoekers naar uw website te halen. Dit kan met een goed geplande AdWords campagne, waar we veel ervaring mee hebben. Zo zorgt u voor meer ‘exposure’ en meer sales.

Maar wat veel bedrijven vergeten, is dat Google AdWords niet de enige vorm van zoekmachinemarketing is. Hoewel de meerderheid van de mensen in Nederland (en daarbuiten) met name gebruik maakt van Google, zijn er ook veel mensen die dagelijks zoeken via de Bing zoekmachine. Daarom kijken we per geval of het verstandig is om naast een AdWords campagne, ook een Bing campagne op te stellen. Op die manier spreekt u echt uw gehele doelgroep aan.

Display advertising

Display advertising maakt ook onderdeel uit van internet marketing. Hierbij gaat het om advertenties die op andere websites worden getoond. Een voorbeeld van zo’n website is nu.nl, een website die volstaat met advertenties. Door middel van display advertising zorgt u ervoor dat uw advertenties te zien zijn op websites waar uw doelgroep graag komt. Zo kunt u uw internet marketing echt op uw potentiële klanten aan laten sluiten.

Affiliate marketing

Ook kunnen we u helpen met het opzetten van een affiliate marketing netwerk. Bij affiliate marketing betaalt u andere websites voor het doorsturen van klanten of leads. Dit kan volgens verschillende modellen, zoals Cost per Click, Cost per Lead of Cost per Sale. Welke u het beste kan kiezen is onder andere afhankelijk van uw budget en bedrijfsmodel. Maar stelt u zich eens voor dat u € 1,- betaalt voor elke lead, en dat uw leads gemiddeld € 2,- waard zijn. Dan is het natuurlijk een goed idee om een affiliate marketing netwerk op te zetten. We kijken graag naar uw bedrijf en rekenen dit met u door om er zo achter te komen of het verstandig is om hier van gebruik te maken.

E-mailmarketing

Veel van de diensten die hier genoemd worden maken onderdeel uit van inbound marketing, ook wel ‘pull marketing’ genoemd. Bij inbound marketing zorgt u ervoor dat u klanten naar uw website ‘trekt’, bijvoorbeeld door goede content of zoekmachine optimalisatie. Maar zodra er bezoekers op uw website zijn aangekomen, kunnen ze nog steeds gemakkelijk wegklikken. Daarom maken veel websites en bedrijven gebruik van e-mailmarketing. Hierbij worden bezoekers gevraagd of ze hun e-mailadres willen achterlaten, vaak in ruil voor een gratis e-book of nieuwsbrief. Dit is gemakkelijk gedaan, en biedt veel meerwaarde. Want met een bestand van e-mailadressen kunt u makkelijk uw doelgroep blijven aanspreken. Zo vergroot u uw naamsbekendheid en natuurlijk uw sales!

Andere onderdelen van internet marketing

Er zijn nog een hoop andere onderdelen die bij internet marketing komen kijken. Zo hebben we ook goede ervaringen met marketing via sociale media (Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest), RSS marketing, en CRO (Conversion Rate Optimalization), oftewel conversie-optimalisatie. Hoewel we niet uitgebreid op deze onderdelen ingaan, kunnen zij ook een belangrijk onderdeel vormen van uw internet marketingstrategie. Heeft u geen idee wat het beste zou zijn voor uw bedrijf? Of heeft u juist wel een goed idee van wat u wilt gaan doen, maar wilt u het nog even bij ons toetsen? Samen kijken we naar uw bedrijf en website om er achter te komen hoe u het beste met internet marketing te werk kan gaan.