Met behulp van sociale media marketing profiteert een bedrijf van de reeds bestaande sociale verbindingen tussen vrienden, familie of collega’s. Mensen blijven in contact met elkaar over lange afstanden, na het werk, op vakantie, enz.


Op de dag van vandaag zijn Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn de meest actieve platforms voor de interactie tussen mensen. Mensen zijn verbonden met deze platforms op hun computers, mobiele telefoons en zelfs televisiesets hebben deze mogelijkheden. Wanneer iemand uw product of dienst leuk vindt of volgt, dan heeft deze persoon een sociale verbinding met uw bedrijf. Men kan kiezen om een dergelijke verbinding te promoten door deze mensen te voorzien van informatie. Met updates over nieuwe producten of speciale aanbiedingen met kortingen.
Mensen zullen deze informatie graag delen met hun sociale groep en zelfs instaan voor uw bedrijf. Dit indirecte reclamemiddel maakt sociale media marketing een van de meest ideale online tools voor zowel het verwerven van nieuwe klanten als het op de hoogte houden van bestaande klanten.