Moodle plug-in — IP-adresactiviteitrestrictie

Moodle plug-in — IP-adresactiviteitrestrictie

De availability_ipaddress plug-in voor Moodle vormt een belangrijke aanvulling op de ingebouwde beveiligings- en toegangscontrolemechanismen van het platform. Terwijl Moodle standaard de mogelijkheid biedt om toegang tot quizactiviteiten te beperken op basis van IP-adres, gaat deze plug-in een stap verder. Hij maakt het mogelijk om IP-adresbeperkingen toe te passen op elk type activiteit binnen een Moodle-cursus, wat beheerders en docenten een veelzijdiger en granulair controlemechanisme biedt.

Dit is bijzonder nuttig in scenario's waarin een onderwijsinstelling of bedrijf er zeker van wil zijn dat alleen bepaalde netwerken toegang hebben tot kritieke of gevoelige informatie. Denk bijvoorbeeld aan het beperken van toegang tot laboefeningen tot computers binnen een fysiek laboratorium, of het garanderen dat alleen werknemers die zijn verbonden met het bedrijfsnetwerk toegang hebben tot bepaalde trainingen/module.

Deze plug-in vormt dus een robuuste en flexibele oplossing voor iedereen die op zoek is naar meer controle over de toegang tot Moodle-activiteiten.


Notities

  • De plug-in is ontwikkeld met de coderingstandaarden van Moodle
  • De GDPR-provider is geïmplementeerd in deze plug-in

Bekijk het project


Haal je al alles uit je leeromgeving?

Wij kunnen je helpen om de leeromgeving binnen je organisatie te verbeteren en optimaliseren.